Natuurlijk kunt u ook gewoon vegitarisch eten. Op deze pagina vind je enkele vegetarische recepten.
-Kruidenkaasvulling* |
Bereidingstijd 50 minuten (inclusief 30 minuten baktijd).
500g volle kwark - 2 eieren - 3 eetlepels gehakte bieslook - 2 eetlepels gehakte peterselie - verder wat je in de tuin vindt:
Paar takjes pimpernel, roomse kervel - duizendblad - 1 eetlepel (kruiden)zout
Hak de kruiden fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Schep de vulling in de taartvorm.
-Brandnetelkaastaart* |
Bereidingstijd 50 minuten (inclusief 30 minuten baktijd).
500g volle kwark - 50g brandneteltoppen - 2 eieren - 2 eetlepels gehakte bieslook - (kruidenzout) - peper
Was de netels en hak ze fijn, roer alle ingrediënten goed door elkaar. Schep de vulling in de taartvorm.
Variant : je kan ook spinazie of een andere groene groente gebruiken in plaats van brandnetels.
-Warmoestaart* |
Bereidingstijd 70 minuten (inclusief 30 minuten baktijd).
Ongeveer 500g warmoes - 2 tot 3 aardappelen - 2 uien - 2 eieren - 2 dl zure room - 100g gemalen gruyère - 1 eetlepel olie - (kruiden)zout - peper
Kook of stoom de aardappelen in de schil. Snij de ui fijn - Was de warmoes en snij hem in stukken (de stengel in kleine stukjes). Verhit de olie en fruit** de ui.
Voeg de warmoes met het aanhangend water toe en stoof gaar. Schil de aardappelen Snij de aardappelen in schijfjes en leg ze op het deeg. Klop de eieren los in de room.
Schep de warmoes door het eimengsel. Kruid goed met zout en peper. Schep de warmoes op de aardappelen. Bestroot met de kaas.
-Pompoen - preitaart* |
Bereidingstijd 70 minuten (inclusief 30 minuten baktijd).
400g pompoen - 2 preistengels - 1 teentje look - 2 eieren - 1dl koffiemelk - 120 gram kruidenkaas (type Boursin) - 1/2 koffielepel rozemarijn - (kruiden)zout - peper
Snij de pompoen en prei in stukjes. Stoom de prei en de pompoen. Klop de eieren los in de melk. Roer kruidenkaas door het eimengsel. Stoom de prei en de pompoen. Klop de eieren los in de melk.
Roer de kruidenkas door het ei-melkmegsel. Pers het teentje look bij het mengsel. Breng het goed op smaak. Schep het mengsel in de taartbodem
Weldra meer soorten vullingen op deze website! |
** In boter/olie stoven